FAQ

Wat zijn wax melts precies?
Wax melts zijn heerlijk geurende producten, in ons geval snap bars of limited edition wax melts die je in stukjes kunt breken, en vervolgens kunt smelten in een brander. Dit zorgt voor een heerlijke geur in de ruimte waar jij de brander besluit te gebruiken. In de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in een salon, waar jij maar wilt. 

Is dit product eetbaar?
Hoe lekker onze producten er ook uit zien, deze zijn niet eetbaar. Zorg dat je de wax melts buiten het bereik van kinderen houdt, en snoep er natuurlijk zelf ook niet van ;-)

Hoe gebruik ik de producten?
Onze wax melts bestaan uit 5 stukjes (snap bars) die je afzonderlijk kunt afbreken of afsnijden. Wij raden aan om 1-2 stukje(s) per keer te gebruiken. Leg het stukje op de brander, steek een waxinelichtje aan onder de brander (let op: gebruik uitsluitend 4-uurs waxinelichten i.v.m. brandgevaar) en het stukje zal smelten. Ieder stukje geeft tussen de 8 – 10 uur geur af, daarna wordt de kwaliteit minder en zullen ze niet meer zoveel geur verspreiden. De wax zal nooit helemaal verdampen, dus als er geen geur meer vanaf komt, is het tijd om te wisselen! Let op: de kwaliteit van de wax melt kan verschillen tussen een elektrische brander en een waxinelicht brander. 

Help! Er komt rook van mijn wax melts af! Hoe kan dit?
Dit is niets om je zorgen over te maken. Onze wax melts zijn gevuld met de maximale hoeveelheid geurolie, als de geurolie warm wordt zal dit witte rook produceren, dit betekend dat de geurolie vrij komt. Niks mis mee dus!

Ik heb geen brander. Kan ik dit product ook op een andere manier gebruiken?
Helaas is een brander vereist voor een veilig gebruik van dit product. Geen brander? Geen probleem! Meltsy verkoopt ook diverse branders, zie de gehele collectie hier.

Het blokje geeft geen geur meer af. Hoe verwijder ik de resten uit mijn brander?
De resten zijn gemakkelijk te verwijderen. Steek een waxinelichtje aan, na een kleine 30 seconden zal de onderkant gaan smelten en kun je het stukje er gemakkelijk uit halen door een beetje druk uit te oefenen en hem eruit te drukken naar de zijkant van je brander. Even goed navegen met een doekje en je brander is klaar voor de volgende geurtraktatie! Mocht deze techniek niet lukken, dan kun je de melt ook weer helemaal laten smelten en de gesmolten wax opnemen met katoenbolletjes of keukenpapier.

Kan ik de Meltsy wax melts ook in een winkel kopen?
Helaas hebben wij nog geen fysieke verkooppunten. Op dit moment kunnen onze producten alleen online besteld worden.

Ik heb een winkel en wil graag jullie producten verkopen. Kan dit?
Wij bieden zeker de mogelijkheid om onze producten aan te bieden in jouw winkel. Neem hiervoor even contact op via info@meltsy.nl.

Ik ben online influencer en wil graag jullie producten promoten. Kan dit?
Wij staan altijd open voor samenwerkingen, mits je in onze doelgroep en profiel past. Wil je onze producten promoten? Stuur dan je socials en screenshots met je bereik/doelgroep op naar info@meltsy.nl. Wij gaan dan kijken naar de mogelijkheden.

Ik ben niet tevreden met mijn product. Kan ik mijn geld terug krijgen?
Jammer om te horen dat het product niet naar wens is. Uiteraard hanteren wij het wettelijke bedenktermijn van 14 dagen, binnen die tijd mag je een ongeopend product altijd retourneren. Is je product kapot, of heb je een verkeerd artikel geleverd gekregen? Laat dit ons dan direct weten via info@meltsy.nl, dan helpen wij je graag. Mocht je na het openen van de verpakking van de snap bars niet tevreden zijn met het product, dan is helaas je garantie vervallen en kunnen wij het artikel niet retour nemen. Bij branders kan dit uiteraard wel.

Ik wil graag een gepersonaliseerde bestelling. Kan dit?
Wij kunnen altijd kijken naar de mogelijkheden om je eigen product samen te stellen. Hier geldt wel een minimale afname van 5 snap bars per eigen product. Wil je een gepersonaliseerd product? Mail dan even naar info@meltsy.nl.

Kunnen jullie mijn bestelling inpakken? 
Wij kunnen op verzoek de bestelling tot een mooi cadeau verpakken. Wij verzoeken je dit te vermelden bij het afrekenen, in het hokje opmerkingen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Afhankelijk van de hoeveelheid producten die je besteld wordt je bestelling per post of per pakketpost bezorgd. Bestel je doordeweeks? Dan streven wij ernaar om de bestelling dezelfde dag te verzenden als je voor 15:00 besteld, maar uiterlijk binnen 2 dagen. Bestel je in het weekend? Dan heb je de bestelling de eerstvolgende dinsdag uiterlijk in huis. Houd rekening met eventuele vertragingen door drukke periodes zoals de feestdagen.

Ik wacht nu al een aantal dagen op mijn bestelling. Wat is er aan de hand?
Oei, dat is niet fijn! Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk gaan genieten. Stuur ons een e-mail met je naam en ordernummer via info@meltsy.nl en we gaan direct kijken wat er aan de hand is!